21-22 вересня 2017 року в м. Одесі відбувся черговий Пленум Асоціації акушерів-гінекологів України.

Про участь у Пленумі Асоціації акушерів-гінекологів України

21-22 вересня 2017 року в м. Одесі відбувся черговий Пленум Асоціації акушерів-гінекологів України. До роботи Пленуму були також запрошені іноземні доповідачі, як то Діючий Екс-президент Міжнародної федерації акушерів-гінекологів (FIGO), Почесний  міжнародний член ААГУ, професор Сер Сабаратнам Арулкумаран, керівник і медичний директор Університетської клініки в м. Бонн, Почесний міжнародний член ААГУ, професор Вольфганг Хольцгреве та ін. Від осередку “Рівненської асоціації акушерів-гінекологів” на Всеукраїнському пленумі взяли участь з поміж інших представники Рівненського обласного перинатального центру, а саме Голова осередку, головний лікар перинатального центру Єнікеєва В.М., заступник головного лікаря з медичної частини Лічнер С.І., судинний хірург Антонюк-Кисіль В.М., завідувач відділення патології вагітних Липний В.М. Щороку найдостойніші лікарі акушер-гінекологи за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм отримують подяки від імені керівництва Асоціації акушерів-гінекологів України. Цього року такої честі від Рівненської області була удостоєна головний лікар комунального закладу “Обласний перинатальний центр” Рівненської обласної ради Єнікеєва В.М.

В рамках конференції були представлені доповіді провідних вітчизняних та зарубіжних фахівців в галузі акушерства та гінекології. Розглядались проблемні питання акушерства в Україні в сучасних умовах, зокрема,  аналіз материнської смертності та шляхи її зниження; досягнення та проблеми гінекології; невідкладні стани в акушерсько–гінекологічній практиці: сучасні підходи до діагностики та надання допомоги тощо.

Другого дня роботи Пленуму, в рамках секції “Оперативна гінекологія”, свої доповіді представили наші доповідачі Єнікеєва В.М., Антонюк-Кисіль В.М., Лічнер С.І. Їхні виступи були присвячені лікуванню варикозного розширення вен вен пахового каналу під час вагітності та оцінці безпечності хірургічного лікування поєднаного варикозного розширення вен нижніх кінцівок, промежини, зовніщніх статевих органів і пахового каналу. Кропітка робота команди над цією тематикою дозволила отримати патенти на лікування, як унікальні методи. Виступ наших лікарів викликав неабияку зацікавленість та широке обговорення колег. Адже, впровадження нових методів лікування в практику дозволило різко зменшити кількість видалення матки у разі післяпологової кровотечі. Так, у 2017 році в Рівненському обласному центрі, з приводу післяпологової кровотечі була видалена лише одна матка, порівняно з попередніми роками, таких операцій виконувалось до десятка. Таким чином, наші технології спрямовані  на збереження  дітородної  функції матері, уникнення інвалідизації жінок.

Нашими новітніми методами лікування також зацікавились колеги з-за кордону, зокрема, Польщі, Словенії, Франції, Німеччини. До слова, поділитись своїми досягненнями наші лікарі запрошені на ІІІ Міжнародному Польсько-Білоруському форумі охорони здоров’я, що відбудеться 19-20 жовтня в м. Бяла Подляска (Республіка Польща).

 

Пов'язані сторінки: